Aby nasza kuchnia była ekologiczna nie wystarczy założyć energooszczędne żarówki i oszczędzać wodę. To dużo bardziej złożony proces. Pomóc nam w nim może zakup energooszczędnych urządzeń AGD. Dla ułatwienia określenia stopnia pobioru energii klasyfikuje się sprzęt jednoznacznymi ocenami. A, A+ i A++ to najbardziej polecane klasy urządzeń, których pobór mocy jest maksymalnie najmniejszy przy zachowaniu wysokiej jakości i efektywności.

Grzewcze płyty Amica pobierające prąd dzielimy na indukcyjne, ceramiczne i elektryczne. Każda z nich pracuje na innej zasadzie i wygląda nieco inaczej. Dla niezdecydowanych są dostępne płyty mieszane, łączące w sobie dwa a nawet czasem trzy rodzaje palników. Możemy dobrać je wówczas do rodzaju gotowanej potrawy aby można było zrobić to możliwie najefektywniej i ekonomicznie. Pamiętajmy o instalacji nad kuchenką okapu. Pochłania zapachy i filtruje powietrze, co jest przydatne w kuchni podczas gotowania, gdy wytwarza się nadmiar pary wodnej.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *